Formular Aplikimi për Anëtar të Këshillit Rinor Prrenjas

Formular Aplikimi për Anëtar të Këshillit Rinor Prrenjas
Projekti “Fuqizimi i Këshillit Rinor Prrenjas” mbështet nga USAID Shqipëri dhe do të implementohet nga Fondacioni Joscelyn në qytetin e Prrenjasit.

Qëllimi kryesor është fuqizimi i të rinjve në proceset vendimmarrëse në Bashkinë Prrenjas.

Në kuadër të këtij projekti ne jemi duke kërkuar të rinjë vullnetarë të cilët janë të motivuar për të qenë anëtarë të Këshillit Rinor. Kanë dëshirën dhe pasionin për të kontribuar për komunitetin e tyre duke i dhënë zë problemeve nëpërmjet advokimit dhe lobimit në proceset vendimmarrëse në Bashkinë Prrenjas.

Nëse jeni të intersuar, ju ftojmë të plotësoni pyetjet e listuara më poshtë me vërtetësi nga ana juaj. Aplikantëve nuk u kërkohet të kenë përvojë të mëparshme në organizata.

Informacioni juaj personal do të mbetet konfidencial.

Vetëm kandidatët e përzgjedhur do të njoftohen për një intervistë.

Të aplikosh për Këshillin Rinor Prrenjas do të thotë:

– Ju jeni midis moshës 15 dhe 29 vjeç;
– Kuptoni plotësisht detyrat dhe përgjegjësitë që vijnë me pozicionin;
– Keni aftësi të mira ndërpersonale dhe komunikuese, dhe respektues ndaj diversitetit;
– Jeni në gjendje të shprehë mendimet në mënyrë efektive;
– Mund të punoni pa probleme brenda një ekipi;
– Je një i/e ri/re shumë i motivuar për tu angazhuar për komunitetin tënd.

Panairi i studimeve në Europë

DG EAC në bashkëpunim me Delegacionin e BE-së në Tiranë dhe Zyrën Kombëtare Erasmus plus po organizojnë “Panairin e Studimit në Evropë” në 26 Tetor 2019 në hotelin Hilton Garden Inn, në Tiranë.

 

Ne Panair do të jenë te pranishëm 26 ekspozues (Universitete dhe institucione të larta) nga  19 vende + BE, duke përfshirë Austrinë, Bullgarinë, Kroacinë, Republikën Czecheke, Francën, Gjermaninë, Hungarinë, Italinë, Lituaninë, Hollandën, Poloninë, Sllovakinë, Slloveninë, Spanjën, etj. Suedia, Turqia dhe gjithashtu Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Serbia. Hyrja në panair është falas.

 

Ju lutemi  përhapni më tej informacionin nëpërmjet faqëve të internetit dhe FB të bashkive. Mundësite e studimit ne BE-, janë edhe pyetjet më frekuente të drejtuara nga qytetaret prane Kendeve te BE-se ne Bashkite tuaja, dhe kjo është një mundësi dhe një shërbim I mirë që ju beni në këtë rast qytetareve të interesuar. 

 

Kjo është një mundësi unike për të takuar Universitetet Evropiane dhe institucionet arsimore të mbledhura në një vend; t’i pyesin ata drejtpërdrejt në lidhje me programet e studimit për nivelet Bachelor, Master dhe PhD; të takohen me Përfaqësuesit e Bashkimit Evropian; për të mësuar më shumë rreth bursave, fondeve dhe Programit Erasmus +. Studentët (shkolla e mesme, universiteti), studiuesit, profesionistët e rinj, përfaqësuesit e universitetit, autoritetet kombëtare, profesionistë / ekspertë të arsimit të lartë dhe aktorë të tjerë (p.sh. prindërit) janë të mirëpritur te vizitojne panairin e Studimit në Evropë për të mësuar më shumë rreth mundësive të studimit në Evropë.

Klikoni për më shumë informacion në linkun e mëposhtëm:

Study in Europe  fair  in Tirana 

Thirrje për kurs trajnimi për “Udhëheqës Guidash” në Bashkinë Prrenjas

Trajnimi i të rinjve për të udhëhequr grupet turistike dhe vizitorëve vendas apo të huaj, është një aktivitet që zbatohet në kuadër të projektit “Nxitja dhe promovimi i turizmit në bashkinë Prrenjas nëpërmejt guidave lokale” që zbatohet nga Shoqata “Agri-En” mbështetur nga Programi Rajonal për Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimore” (ReLOaD) që zbatohet nga UNDP me financimin e Bashkimit Europian dhe Bashkisë Prrenjas.

AlbaniaUSA