Ftesa e bere nga Ministria e Turizmit e shtetit helen ne Aleksandropul te Greqise, mundesoi pjesemarrjen e bashkise Prrenjas dhe Drejtorise kombetare te turizmit ne nje seminar nderkombetar per Rrugen e Mendafshit- Silk Road, pjese e se ciles eshte eshte bashkia Prrenjas. Rruga Egnatia e cila pershkron mes per mes bashkine tone, eshte pjese e rruges se mendafshit , si nje nga rruget me te rendesishme ne histori, qe nga Kina, ne EuroAzi , ne Mesdhe dhe me pas ne Perendim. Projekti yne eshte qe permes kesaj rruges Egnatia, bashkia jone te behet pjese e itenerarit te turizmit kulturor ku njerezit mund te shijojne jo vetem rrugen, por edhe etnografine , kulinarine dhe trashegimine tone kulturore.

AlbaniaUSA